Новият нападател на Манчестър Юнайтед Одион Игало няма да пътува с тима за тренировъчния лагер в Марбея, Испания днес, заради притеснения около мерките за контрол за ограничаване на епидемията от коронавирус.

Игало бе привлечен от "червените дяволи" в края на януарския трансферен прозорец от китайския клуб Шанхай Шенхуа и в началото на февруари пристигна в Манчестър. Днес мениджърът Оле Гунар Солскяр и неговите възпитаници заминават за няколкодневен лагер в Марбея, но Игало няма да пътува с тях. Причината е, че от клуба се притесняват, че Великобритания може да затегне мерките за сигурност покрай свързани с разпространението на коронавируса в следващите дни и нигерийският национал да не получи прави да се завърне в страната след края на лагера, тъй като все още не са изтекли 14 дни от пребиваването на Игало в Китай.

"Разбира се, че той би искал да дойде с другите играчи и да ги опознае, но не искаме да поемаме този риск", коментира Солскяр пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед. В следващите дни Игало ще води индивидуална подготовка на клубната база в Карингтън.