Вече са известни четирите оферти, които са включени в крайния списък за закупуването на Челси, твърди „The Athletic“. Това са консорциумът, оглавяван от американския милиардер Тод Боели, консорциумът с участието на Мартин Броутън и Себастиан Коу, семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс, и собственикът на Бостън Селтикс Стивън Палиука.

Изнендващо или не предложението на дългогодишния фен на Челси Ник Кенди и Уди Джонсън не е попаднало в крайния списък.

30 снимки

Семейство Рикетс обаче е изправено пред трудна битка да спечели феновете на Челси, тъй като хаштагът „NoToRicketts“ се появи в социалната мрежа „Twitter“, след като Джо Рикетс беше обвинен в ислямофобия през 2019 година.

Американската банка „Raine Group“, която е натоварена със задачата да намери най-подходящия купувач за клуба, вече е информирала официално тези кандидат-купувачи, които остават в битката. Тя възнамерява да приключи своята част от продажбата до края на месец април, като в този момент предпочитаният участник ще бъде изпратен за ратифициране от Висшата лига.

Английските медии твърдят, че с днешна дата като най-големи фаворити се очертават първите две споменати оферти, зад които стоят съответно Тод Боели и Мартин Броутън и Лорд Коу. Твърди се, че първото предложение е в размер на близо 2,5 милиарда паунда, докато другата фаворизирина оферта е за малко по-ниска сума.

„Daily Mail“ пък твърди, че това е първоначалният размер на офертите. Четиримата избрани кандидат-купувачи обаче са готови да увеличават предложенията си във втората фаза на битката, ако това има бъде разрешено. В случай че това се случи, втората фаза практически ще се превърне в своеобразен търг за Челси между четиримата останали кандидати.

В момента Челси работи под ограничен лиценз, след като правителството на Обединеното кралство наложи санкции срещу собственика на „сините“ Роман Абрамович. Въпреки че лицензът оказва влияние върху ежедневните операции на Челси, той не е попречил на представянето им на тима терена, тъй като отборът на Томас Тухел е трети във Висшата лига, в полуфиналите за ФА Къп и в четвъртфиналите на Шампионска лига.