Наставникът на „шпорите” е под голямо напрежение, след като лондонският тим не се справя добре с резултатите си. Загубата през уикенда с 0:3 от Брайтън пък дойде часове след катастрофалното 2:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Въпреки, че коефициентите при буукмейкърите за уволнение на Почетино да спаднаха много, то Шърууд вярва, че няма обстоятелства, заради които аржентинецът ще бъде уволнен от Леви.

„Собственикът на Тотнъм е един от най-проницателните мъже във футбола. Мислите ли, че той с правилния си разум ще уволни Почетино”, каза Шърууд пред talkSPORT в понеделник сутринта.

„Той има голямо доверие в него след това, което направи за отбора и няма шанс да уволни Почетино в следващите милион години. Ако Маурисио реши сам, че трябва да си тръгне и се е изчерпал, давайки всичко за Тотнъм, тогава може да се разделят, но си мисля, че той е правилният човек за този клуб и не искам да напуска. Обичам този човек, както и този клуб. Последната вечер гледахме първият мач от НФЛ на този стадион и беше фантастично. Всичко върви добре за Тотнъм и вярвам, че резултатите ще се завърнат”, продължи с откровенията Тим Шърууд.

„Все още вярвам, че отборът ще премине към елиминациите в Шампионската лига, а и съм убеден, че ще финишира в Топ 4 през този сезон”, прогнозира някогашният мениджър на Тотнъм.