Котдивоарският халф Яя Туре напусна сърцераздирателно Манчестър Сити и беше изпратен подобаващо от съотборници и фенове. Но явно у него е останала някаква горчилка и по-конкретно тя е към мениджъра Хосеп Гуардиола. 

Според мениджъра на полузащитника Дмитрий Селюк, клиентът му е готов да играе без пари за някой от преките конкуренти на Сити във Висшата лига, само и само да натрие носа на Пеп. 

"Яя има много оферти от много държави за много пари. Но двамата решихме да посветим следващия сезон на Гуардиола. И искаме да му докажем, че не е свършил за големия футбол. Пълен е с енергия и иска да изиграе още един сезон в Англия."

"Официално обявявам, че Туре е готов да играе за един паунд седмична заплата за някой от отборите в Топ 6 - Ливърпул, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Челси или Тотнъм. Яя е победител и няма да откаже на някой от тези клубове", заяви Селюк. 

Импресариото отдавна е във война с Хосеп Гуардиола, като се скара с него още по времето, когато клиентът му работеше с него в Барселона. Испанският специалист дори искаше да съди Селюк за обиди преди време.