Отборът на Манчестър Сити не спира да очарова феновете си. „Гражданите“, начело на които е Хосеп Гуардиола, продължават без загуба и след 12-ия кръг на Висшата лига. Лидерът в класирането не прояви никаква милост при визитата си на Лестър, налагайки се с 2:0. По този начин шампионите от сезон 2015/16 прърпяха първа загуба под ръководството на Клод Пюел.

Манчестърци записаха 11-а победа от началото на кампанията и след едно реми, регистрирано на 21 август 2017-а срещу Евертън, отборът събра актив от 34 точки на върха. „Лисиците“ пък са 12-и с 13 пункта.

И срещу момчетата на Пюел, Сити демонстрира бърз, техничен и комбинативен футбол, а попаденията за успеха бяха дело на Габриел Жесус и Кевин де Бройне.

Мениджърът на гостите имаше някои главоболия през първата част на мача. В 31-ата минута специалистът трябваше да прави принудителна смяна. Бранителят Джон Стоунс се контузи, а мястото му бе заето от Елиаким Мангала

Сити владееше инициативата през първата част и въпреки че липсваха много голови положения, „гражданите“ успяха да материализират своето превъзходство в края.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в 21-ата минута, когато Давид Силва достигна до прецизно подаване и излезе очи в очи с Каспер Шмайхел. Полузащитникът насочи топката под напречната греда, но стражът на домакините показа страхотен рефлекс и изби.

Гостите имаха претенции за игра с ръка на Хари Магуайър в 32-ата минута на двубоя. При една добра възможност, когато Кевин де Бройне бе изведен отляво от Давид Силва, белгиецът стреля, а Магуайър блокира удара. „Гражданите“ претендираха, че бранителят на „лисиците“ е играл с ръка, но реферът даде знак играта да продължи.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола откриха резултата в последната минута на редовното време на първата част. Рахийм Стърлинг изведе добре Давид Силва, който бе на скорост отляво в пеналта, пусна успореден на голлинията пас за Габриел Жесус, който реализира за 1:0.

Началото на второто полувреме бе повече от интригуващо. Лестър бе на крачка от изравняване в 48-ата минута. Домакините изпълниха заучено фаул отляво. Риад Марез насочи топката към дебнещия около наказателното поле Олбрайтън, който центрира към далечната греда. Там Джейми Варди бе оставен непокрит и стреля с глава. Сантана де Мораеш боксира не особено решително и така последва добавка на Хари Магуайър, а Давид Силва изчисти от голлинията.

Така се създадоха чудесни предпоставки за контраатака на „гражданите“. Фернандиньо задържа и пусна към Де Бойне. Той подаде наляво към Лирой Сане. Последният нахлу в наказателното поле и върна към зоната пред дъгата на пеналта. Оттам Де Бройне с мощен удар направи 2:0.

В 50-ата минута Жесус можеше да наниже трети гол в мрежата на Лестър, но изстрелът му от близка дистанция бе спасен от Шмайхел. Две минути след това Силва опита точния си мерник, но прати топката над вратата.

Варди се озова на страхотна стрелкова позиция в 62-ата минута, но нападателят не можа да нацели очертанията на вратата. Преди това имаше и маркирана засада.

В 66-ата минута Варди отново изтормози отбраната на лидера в класирането. Нападателят отправи коварен удар, а Кайл Уокър се хвърли да чисти от голлинията. Подобно на предходната ситуация обаче и тук страничният рефер бе вдигнал флага си, заради засада при паса към Варди.

До края на мача Сити успокои темпото и така срещата се доигра.