След първите 45 минути Тотнъм води с 3:0 срещу Хъдърсфийлд в мача от седмия кръг на Висшата лига.

Първата ситуация в мача създадоха футболистите на Хъдърсфийлд в 5-та минута, когато Том Смит дриблира покрай своите съперници, след което пред него се откри пространство и стреля, но Уго Лорис спаси.

Тотнъм поведе в резултата в 9-та минута, когато Йонас Льосъл не успя да изчисти добре една топка. След това Киърън Трипиър с глава продължи към Хари Кейн. Крис Льове се опита да изпревари нападателя на Тотнъм и да изчисти топката, но се размина с нея. Това позволи на Хари Кейн да овладее топката, да навлезе в наказателното поле на Хъдърсфийлд и сам срещу Йонас Льосъл бе хладнокръвен, за да реализира за 1:0.

Тотнъм удвои своята преднина в 16-та минута, когато Хари Кейн и Кристиан Ериксен направиха двойно подаване. След това датският футболист пусна отличен извеждащ пас към Бен Дейвис, който бе изведен сам срещу Йонас Льосъл и не пропусна да вкара за 2:0.

Йонас Льосъл допусна много груба грешка в 20-та минута. Вратарят тръгна да лъже Хари Кейн, но не успя да изчисти топката и се размина с нея. Това позволи на Кейн да я овладее. След това нападателят на Тотнъм се опита да вкара, но Льосъл поправи грешката си, хвърли се в краката му и спаси.

Тотнъм отбеляза трети гол в 24-та минута. Ерик Дайър подаде към Кейн, който се освободи от двама футболисти на Хъдърсфийлд и с удар от дъгата на наказателното поле на домакините вкара топката в десния ъгъл на вратата на Льосъл.

Тотнъм бе близо до това да вкара четвърти гол в 31-та минута, когато пред Деле Али се откри отлична възможност в наказателното поле на Хъдърсфийлд. Той успя да финтира двама защитници на домакините и стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Льосъл.

Гол на Хари Кейн в 36-та минута не бе зачетен заради засада.

Хъдърсфийлд можеше да върне интригата в мача в 44-та минута, но след удара на Лоран Депоатър топката се спря в гредата.