Отборът на Хъдърсфийлд дочака първата си победа от началото на сезона във Висшата лига. „Териерите“ надделяха над Фулъм в дербито на опашкарите в елита, но въпреки това не успяха да изплуват от зоната на изпадащите.

На стадион „Джон Смитс“ домакините се наложиха с 1:0, а победният гол на Кристофър Шиндлер бе първи за Хъдърсфийлд у дома от месец април. Възпитаниците на мениджъра Дейвид Вагнер не се бяха разписвали на своя стадион в цели 658 минути.

 

 

Новакът Фулъм пък за пореден път показа, че до последно ще се бори за оцеляването си във Висшата лига. Отборът на Славиша Йоканович окупира последното място в таблицата с едва пет точки след 11 кръга. Освен това лондончани са отборът допуснал най-много голове в мрежата си, което е и най-големият им проблем.

Единствения гол в срещата вкара Шиндлер в 29-ата минута. Той се разписа с глава след разиграване от корнер и центриране в наказателното поле, въпреки че различни източници посочиха като голмайстор Тимоти Фосу-Менса, от когото топката се отклони в мрежата. Това бе 29-ят гол във вратата на лондончани от началото на сезона.

През второто полувреме гостите все пак се опитаха да отговорят на предизвикателството, но късметът не бе на тяхна страна. Гол на Андре Шурле бе отменен заради засада на Александър Митрович, а с това се изчерпаха и най-опасните ситуации пред вратата на Хъдърсфийлд.