Хъдърсфийлд победи с 2:1 Барнзли на своя „Джон Смит Стейдиъм“. Срещата от 44-ия кръг на Чемпиъншип подпечата билета на домакините за плейофите в борбата за Висшата лига, както и този на гостите за Лига 1. С успеха „териерите“ събраха 76 точки от 44 мача и заемат трета позиция. Следват Лутън с 43 мача и 71 точки, Нотингам Форест с 41 срещи и точка по-малко, както и Шефилд Юнайтед с 43 мача и 66 точки.

Барнзли пък е на последната позиция с 30 пункта от 43 двубоя, като спасителният бряг е на 11 точки разлика. Там в момента се намира отборът на Рединг, който може да бъде изпреварен единствено от Питърбро, който е с 34 точки и същия брой мачове като своя съперник.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Джордан Роудс даде преднина на Хъдърсфийлд в 4-ата минута след удар с глава отблизо. Голът бе преразгледан, но нередност нямаше. В първата минута на добавеното време на първата част Хари Тофоло засече добро далечно подаване и удвои.

Чак в 97-ата минута Калъм Стайлс отбеляза едно попадение за Барнзли. 22-годишният унгарец отбеляза с хубав удар в горния ляв ъгъл на вратата, но за изравнителен гол време нямаше.