Крилото Калъм Хъдсън-Одой ще остане в Челси и през следващия сезон, независимо от това дали преподпише с клуба или не. Това заяви мениджърът на „сините“ Маурицио Сари на пресконференция преди двубоя с Кардиф в неделя. Хъдсън-Одой, чийто настоящ контракт изтича в края на сезона, бе свързван с трансфер в Байерн Мюнхен през януари от британските медии и според информациите в медийното пространство след това, бъдещето му извън „Стамфорд Бридж“ е все по-вероятно.

„Не мога да ви кажа дали той ще подпише нов договор или не, но смятам, че той ще остане в отбора при всеки случай“, започна Сари на пресконференцията. Вероятно, той ще играе 30-35 мача през следващия сезон. Мисля, че с Калъм сме на верния път“, добави италианският специалист.

Сари получи критики за това, че Хъдсън-Одой все още не е започвал като титуляр в първия отбор на Челси. Той има 19 мача във всички турнири за клуба през настоящата кампания, и цената му определено се вдигна след показаното срещу Чехия и Черна гора в квалификациите за Евро 2020.

„Разбира се, че мога да играя само с две крила. В състава разполагаме с Азар, Уилиан, Педро, затова не е лесно да се добереш до титулярно място при подобен избор от играчи. Предстоят ни осем мача в рамките на 28 дни този сезон, затова съм сигурен, че Калъм ще играе в два или три от тях“, завърши Сари. Шестият в таблицата Челси е на две точки от четвъртия Арсенал, който окупира за момента последното място, даващо право на участие в групите на Шампионска лига догодина. И двата тима са в четвъртфиналната фаза на Лига Европа. /БГНЕС