Футболистът на Фулъм Андре Шюрле в откровено интервю заявява, че хранително натравяне е причината да напусне Челси.

Той смята, че кариерата му в Челси е тръгнала надолу поради пилето, което е било заразено със салмонела.

Той пристигна на "Стамфорд Бридж" от Байер Леверкузен през лятото на 2013 г. и веднага започна да играе на добро ниво. Но след това последва спад и през януари 2015 г. бе продаден на Волфсбург за 22 млн. паунда.

Шюрле  си спомни за повратна точка, след която всичко се обърка.

"Бях много щастлив през първата си година там, когато попаднах в стартовия състав в половината от мачовете или дори по-често. Имах добри показатели, отбелязах важни голове и също така мениджърът  вярваше в мен. Първата половина на втората година се оказа много трудна, сериозно боледувах от салмонелоза, заразявайки се с  бактерията в националния отбор, когато бяхме в Полша.  На следващия ден се върнах в къщи и се разболях. За около седмица не можехме да разберем какво е това. Не излизах от дома си и ми бе лошо.  Трудно ставах от леглото, а после открихме, че това е салмонелоза", споделя Шюрле.

„Бях много слаб, виждате колко съм слаб, за това, губейки три, четири, пет килограма ... Бях изтощен и ми отне много време, за да се върна към нормата“, добавя той.  

„Но аз така и не получих шанса да докажа, че отново съм на 100% готов.  След това имах възможността да се върна в Германия. Оттогава никога вече не ям пиле ", продължи нападателят.

Шюрле вече е вегетарианец, но времето му в Челси не оставя лош вкус в устата.

Той и Жозе Моуриньо останаха в добри отношения след трансфера му във Волфсбург през 2015 година.

Шюрле признава, че през следващите месеци е получил два неочаквани смс-а от португалския специалист.

„Ден, след като Челси спечели Купата на Лигата Моуриньо ми писа: „Поздравления, ти си един от победителите за Купата на Лигата!“ После ми изпрати съобщение, след като отборът спечели шампионската титла: „Поздравления, шампион на Англия! Моля те, ела на церемонията – имаме парти с всички момчета“. Беше хубав жест и ако имах време, щях да дойда със сигурност. Странно е, че ако не сте там след това получавате медал, вие се чувствате част от отбора, но не и от най-голямата част, защото сте напуснал и тимът е свършил останалото. Вероятно нямам същото чувство като момчетата, които бяха там през целия сезон“, каза още Андре Шюрле.