Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд обвини играчите на Сан Марино, че са искали да го контузят умишлено по време на снощната евроквалификация, завършила с трудна победа на Дания с 2:1 като гост.20-годишният футболист отбеляза първото попадение за тима си в 42-рата минута, след което направи характерен жест към домакините, призоваващ ги да мълчат, което очевидно ги е подразнило. Последваха и някои по-остри техни влизания към датския нападател до края на срещата.

След срещата Хойлунд заяви: “Чувствам, че ме набелязаха, както се вижда към края на мача. Разбирам италиански и ги чух да казват, че са имали идеята да ме смачкат”. На кадри от едно от единоборствата се вижда как защитник на Сан Марино рита Хойлунд в долната част на гърба, рискувайки евентуално отново да контузи датчанина, който вече имаше такава травма след трансфера си в Манчестър Юнайтед.

Тази сутрин в Instagram датчанинът пусна стори, в което отново изказва претенции към поведението на футболистите на аматьорския съперник: “Всеки ден правим толкова много, за да бъдем най-добрата версия на себе си и да поддържаме форма за толкова много мачове. Това поведение от страна на Сан Марино снощи, опитвайки се да ме контузят, беше неприемливо!".

Обвиненията на Хойлунд обаче бяха напълно отречени от съперниците му. Защитникът на Сан Марино Алесандро Тоси отхвърли твърденията, но призна, че играчите на Сан Марино са се подразнили от празненството на Хойлунд след гопа му. “Това не е вярно. Ние само му казахме, че не се държи както трябва. Това, което направи, не беше необходимо. Той е много силен нападател, но изобщо не беше честен.Не съм загубил напълно уважението си към него, но очаквахме по-добро поведение. Поведението му, когато празнуваше, беше неприемливо”.