Бившият наставник на Челси и Англия Глен Ходъл очаква в рамките на две години отборът на Франк Лампард да се превърне в претендент за титлата в Премиършип.

Започвайки новия сезон с неопитния според треньорските критерии Лампард и в условията на трансферно ембарго, "сините" доста бързо напипаха своята игра и не след дълго дойдоха и резултатите.

Младият отбор на Лампард спечели последните си шест мача от Премиършип и на почивката заради международните мачове е трети в подреждането. Ако запази това темпо на развитие, уверен е Ходъл, Челси ще бъде конкурентоспособен за титлата.

"Мисля, че е много интересно да се наблюдава този отбор. Ще бъдете прави, ако кажете, че тези млади играчи нямаше да получат своя шанс без трансферна забрана, но те го получиха. Когато пускаш млади играчи те трябва да са достатъчно добри и те са такива. Това има ключово значение. Гледам тези петима младежи и мисля, че до две години те ще бъдат готови да спечелят титлата. Има основа, за да продължат в същия дух и да постигнат нещо особено", заяви Ходъл пред "Daily Star". /БГНЕС