Хьон-Мин Сон заяви, че Тотнъм „иска повече през следващия сезон“, независимо от това, че завърши в топ 4 във Висшата лига и достигна до финала в Шампионска лига.

Кампанията на „шпорите“ приключи по разочароващ начин, след като тимът не успя да се противопостави на Ливърпул в спора за трофея през май в Мадрид.

Въпреки това Сон настоява, че Тотнъм ще използва това разочарование като мотивация за следващия сезон. „Това бе един луд сезон, преживяхме както някои невероятни моменти, така и разочарования“, сподели той за клубния сайт.

„Имахме тежка програма и въпреки това постигнахме добри резултати. Завършихме отново в топ 4 и достигнахме до финала в Шампионска лига“.

„Очевидно, ние бяхме разочаровани от загубата на финала, но може да сме много горди от представянето си по време на целия турнир. Играчите научиха толкова много от изминалата кампания и искаме да постигнем повече през следващата – вярвам, че имаме добри шансове да постигнем нещо. Очаквам с нетърпение новия сезон, ще се завърнем по-силни отпреди“, добави кореецът.

Хьон-Мин Сон няма да бъде на разположение на своя отбор в първите два мача от новата кампания от Висшата лига поради наказание.

Той ще пропусне откриващия мач у дома срещу Астън Вила и гостуването на шампиона Манчестър Сити. „Ще бъде много вълнуващ мач както за нас, така и за Вила. Очакваме с нетърпение първия мач за сезона, който ще бъде на новия стадион. Ще бъде специален ден. Очевидно е, че съм наказан. Това е тежко за мен, защото искам да играя във всеки един мач и съжалявам за отбора, защото ще пропусна две срещи“, завърши той.

Сон ще бъде налиния за селекцията на Маурисио Почетино за домакинството на Нюкасъл в края на август. /БГНЕС 

източник: Gulliver/GettyImages