Нападателят на Тотнъм Хьон-Мин Сон заяви, че е много горд от приноса си за победата на Южна Корея с 2:1 над Япония във футболния финал от Азиатските игри. Благодарение на този резултат острието на „шпорите” да избегне задължителните за всички мъже в родината му военна служба.

Въпреки този факт 26-годишният играч заяви, че дори да не се бе служило така, е щял да играе за армейския футболен тим с готовност.

„Разбира се, че сега се намирам в по-добра позиция, понеже спечелих Азиатските игри”, коментира Сон пред „Мирър”. „Ако не беше станало така, тогава следваше да играя за отбора на корейската армия.”

„Златният медал от Азиатските игри е може би най-важното нещо, което съм постигал за своята родина. Като се връщам към радостните лица на моите сънародници, това чувство ще остане у мен през целия ми живот.”

„Нито една държава не е успявала да спечели футболния турнир два пъти поред, затова ъм още по-горд за родината си и моите съотборници.”

През лятото Сон навъртя почти 50 хиляди мили в самолетни полети, а сега няма търпение да се отплати на мениджъра си в Тотнъм Маурисио Почетино за неговото безрезервно доверие. „Почетино е се отнесе невероятно към мен в дребните детайли, а също и по отношение на голямата картина. Той ми помогна много, дори само с решението си да ме доведе от Германия и да ми даде шанс.”

„Почетино пое голям риск, като ме пусна за Азиатските игри, а когато се върнах, се почувствах все едно изобщо не съм си тръгнал. Неговото внимание към детайлите е невероятно и точно това го прави един от най-добрите треньори в света”, заключи Сон.

Гледайте мача Тотнъм – Кардиф Сити от 8-ия кръг на Висшата лига днес от 17 часа българско време – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!