Бившият мениджър на Челси Гуус Хидинк също разкри, че е отклонил предложението да застане начело на Лестър веднага след уволнението на Клаудио Раниери. Нещо повече – холандецът заяви, че именно той е дал съвета да се назначи доскорошния помощник на Раниери Крейг Шекспир.

Италианецът бе освободен през февруари или иначе казано само 9 месеца след спечелванетона историческата титла на Висшата лига с „лисиците“. По това време Лестър беше тревожно ниско в класирането и това принуди шефовете да действат. Назначението на Крейг Шекспир даде резултат и тимът не само се вдигна, но също така се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига.

Докато обаче англичанинът получи поста за постоянно, пред ръководството имаше и други варианти. Роберто Манчини отклони оферта да поеме отбора, а явно същото е сторил и Хидинк. „Ако трябва да съм съвсем точен, така и не контактувах директно с Лестър. Знаете как се случват тези неща. Някой ти казва: „те си мислят, че ти...“, обясни холандецът.

„Те те питат не директно, а индиректно. Аз обаче казах „не“. Щом сте решили да уволнявате Раниери, защото просто не заложите на неговия асистент? Шекспир познава клуба, наясно е с играчите. Казах им: „Защо просто не опитате, вижте как ще се получи“. За мой късмет бях прав“, допълни Хидинк.