Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън продължава да вдига трофеи и явно този му навик се е пренесъл от футбола в конния спорт. Днес по време на Големите национални конни надбягвания в Ейнтри сър Алекс реализира поредния си хеттрик.

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед е съсобственик на първите трима победители, като нарече най-добрият ден в конните надбягвания след повече от 20 години участие в този бизнес.

Но за да бъдем точни, това беше най-добрият му полуден в състезанията, тъй като конете му Протекторат, Монмирал и Клан Де Обьо се развихриха в началото на състезанията. Нито имаше нужда от драма в стила Ноу Камп до последен дъх, тъй като и Монмирал, и Клан Де Обьо набързо взеха преднина в своите коридори, докато Протекторат се показа като способен заместник на друг бегач, собственост на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед в началото.

Фъргюсън все още беше на върха на славата си като треньор на Червените дяволи, когато реши, че конете и конният спорт са отличен начин да изчистване на напрежението от главата му. Неговият първи победител беше Куинсленд Стар през 1998-а година на състезанията в Нюмаркет, а оттогава насам има няколко десетки победи във витрината си.

"Това е най-добрият ден, който съм имал изобщо в състезанията, което е около 20 години или нещо такова", каза Фъргюсън, след като Клан Де Обьо превърна бягането си в донасяне на Купата, а двойният победител в Grand Nartional Tайгър Рол остана победен и четвърти.

"Много е различно от времето, когато тренирах футболни отбори. Защото във футбола можеш да се намесиш със смяна или промяна на указанията, докато тук няма как това да стане. Но получавам същото вълнение, защото и конете ми носят победи, разказа сър Алекс след тройната си победа.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.