Хендерсън стартира срещу Украйна независимо от критиките на ЛГБТК общността Джордан Хендерсън се очаква да започне като титуляр за Англия в европейската квалификация с Украйна тази вечер независимо от критиките на ЛГБТК общността.

Хендерсън, който отявлено подкрепя правата на общността с различна сексуална ориентация от периода си като капитан на Ливърпул, отнесе доста критики за трансфера си в саудитския Ал Итифак по време на летния трансферен прозорец. Хомосексуалността е незаконна в Саудитска Арабия и може да доведе до смъртно наказание.

След като селекционерът на Англия Гарет Саутгейт селектира Хендерсън за мачовете на "Трите лъва" през септември, организацията в подкрепа на ЛГБТК общността на Англия - Three Lions Pride, обяви, че ще обърне гръб на терена, ако полузащитникът отново играе за националния отбор - обръщането с гръб към терена се обяснява с това, че те са се почувствали предадени от Хендерсън.

Саутгейт каза, че бившият халф на Ливърпул ще бъде тъжен, ако се стигне до подобна реакция от привържениците на ЛГБТК общността. Според Sky Sports News, Хендерсън ще стартира в центъра на терена заедно с Деклан Райс и Джуд Белингам.