Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън хвърли ръкавицата в полето на Давид де Хеа, след като заяви, че е убеден, че ще стане номер едно за „червените дяволи“. 23-годишният англичанин подписа нов петгодишен договор на „Олд Трафорд“, като очевидно няма да приеме да бъде резерва на испанеца.

Запитан дали знае, че не може да стане първи избор за националния отбор на Англия, ако е резерва в своя клуб, Хендерсън заяви:

„100 процента. 100 процента го приемам. Но това няма…(да се случи)".

Неговите думи бяха тълкувани, че ако не успее да изпревари Де Хеа, когато започне новият сезон, 23-годишният футболист ще настоява за нов наем в тим от Висшата лига.

„Ще се върна на първия ден от предсезонната подготовка, като ще си скъсам за****а от работа, за да вляза в стартовия състав, защото това е нещо, което винаги съм искал. Толкова съм близо сега до това, така че няма да се откажа - ще окажа натиск“, каза още самоувереният Хендерсън.

През последните няколко сезона Де Хеа направи поредица от големи грешки. Той има договор с Юнайтед  до 2023 година.

След успешният си наем в Шефилд Юнайтед, Хендерсън получи и първата си повиквателна за националния отбор на Англия за мачовете срещу Исландия и Дания от Лигата на нациите. В съсава на „трите лъва“, той ще се конкурира с вратаря на Евертън Джордан Пикфорд и на Бърнли Ник Поуп.