Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън призна, че клубът е сбъркал през 2011 г., когато е подкрепил Луис Суарес в конфликта му с Патрис Евра. Французинът, тогава играч на Манчестър Юнайтед, обвини уругваеца в расистки обиди.

Суарес бе наказан за осем мача и получи глоба в размер на 40 000 лири. "Мърсисайдци" подкрепиха техния играч, а футболистите застанаха зад нападателя, след като излезе наказанието.

"Поглеждайки назад, не съм сигурен, че клубът и ние подходихме по най-добрия начин. От нашата гледна точка ние трябваше да защитим Луис, но не помислихме за Патрис. Мисля, че изцяло сбъркахме. Ако хората искат да сочат някой за виновник, аз ще поема цялата отговорност. Може да кажат, че сега е късно за извинения, но по-добре късно отколкото никога", коментира Хендерсън.

По-рано тази година Евра разкри, че е получил извинения от Суарес и Ливърпул години след инцидента.
 
"Получих имейл от президента на Ливърпул с извинение за това, което се случи преди девет години. Докосна ме, защото по-добре късно отколкото никога, но бях изненадан, че тогава Ливърпул подкрепи подобно отношение", сподели Евра.