Ливърпул трябва да задържи нивото още дълго време и да преследва възможно най-много трофеи през следващите години, твърди капитанът Джордан Хендерсън. Отборът спечели 19-ата си титла на Англия само преди дни, като тя беше и първа от 30 години насам. Освен това, само за последните 13 месеца "червените" вдигнаха трофеите в турнирите Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световно клубно първенство.

Хендерсън каза в интервю за британските медии, че философията на Ливърпул е да гони победата във всеки мач и това няма да се промени, независимо колкото успешен се окаже този отбор при Юрген Клоп

"И феновете, и ние искаме да продължаваме по същия начин. Сега трудното ще бъде да задържим този интензитет и това постоянство в играта ни, да бъдем винаги на най-високото ниво и да продължаваме да печелим трофеи. Това е ново предизвикателство за нас, но го приемаме. Всички ние вярваме, че ще се справим", заяви капитанът на шампионите.

"Помага ни много и това, че нашият мениджър не позволява абсолютно никога да се разсеем. По какъвто и да е повод, нищо не бива да застава на пътя ни. Може би сте се питали след финала на Шампионската лига дали все още ще бъдем толкова амбицирани, дали ще запазим жаждата ни за успехи? Мисля, че този сезон е добър отговор на тези въпроси".