Мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл каза, че броят на неваксинираните играчи в Англия е твърде голям, след като Английската футболна лига разкри, че 25 процента от футболистите от 72-а клуба не възнамеряват да се ваксинират срещу COVID-19. Висшата лига отложи доста мачове заради коронавирус в последните дни, докато и срещи от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 също бяха отменени поради нарастване на случаите.

Тренировъчни бази бяха затворени, за да се ограничи разпространението на вируса, като Великобритания отчете рекордните 88 376 новозаразени с COVID-19 в четвъртък. Най-новите данни на Висшата лига за ваксинацията на играчите в средата на октомври показват, че 81 процента са получили поне една доза ваксина, а 68 процента са с две дози.

"Това е твърде висок процент според мен. Мога да говоря само за нашия клуб, а ние имаме почти 100% ваксинирани. Чувствам се по-сигурен в среда като тази. Не знам дали това е причината да нямаме случаи на заразени, но съм много щастлив, че имаме различно мислене. Проведохме много разговори, бяхме много убедителни и в крайна сметка става дума за умни играчи", каза Хазенхютъл

Саутхемптън, 15-и във Висшата лига със 17 точки, ще се изправи срещу петия Уест Хем на 26 декември.