Новият мениджър на Саутхемптън Ралф Хазенхютл не харесва сравненията с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Австриецът довери, че желанието му е името да остане в историята на Висшата лига. Бившият бос на РБ Лайпциг говори пред медиите, че не се страхува да поеме „светците” по средата на сезона, а вече е изгледал на живо загубата от Тотнъм на „Уембли” в сряда.

„Първата цел е да напуснем зоната на изпадащите”, сподели австриецът, който е попивал треньорските си знания от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Именно близките отношения между двамата му донесоха прякора „Клоп от Алпите”, но наставникът на Саутхемптън иска да избяга от това си название.

„Не го харесвам, ако трябва да бъда честен”, продължи да коментира прякора си Хазенхютл . Той обясни детайлно какво значи фамилията му в буквален превод – „малка колибка за заек”. „Винаги съм бил фен на футбола на Юрген. Интензитетът е феноменален, а също така остави следа в Германия с тази си игра. Със сигурност срещите ми с него са повлияли на мисленето ми, но не съм Клоп от Алпите”, продължи новият наставник на „светците”.

„Предстои ми голямо предизвикателство, но е логична стъпка напред за мен. Искам хората да ме запомнят с добро по време на престоя ми в Англия. Когато напусна Лайпциг, си помислих, че е време за нещо ново. Прецених, че ще е добре да застана пред нов отбор, говорейки нов език и да се развивам персонално. Това е причината да дойда в Саутхемптън”, продължи австриецът. Той потвърди, че не е имал контакт с Арсенал през лятото, след като Арсен Венгер напусна поста си от „Емирейтс”. „Винаги съм се надявал да водя някой от Топ 5 на Англия, но не мисля, че към този момент името ми го позволява”.

Хазенхютъл подписа договор за две години и половина с южняците, а Саутхемптън замениха трима мениджъри в последните 18 месеца.

„Гледайки към класирането, то може да се помисли, че това е крачка назад в кариерата ми. През миналата година водих фантастичен отбор, който играеше в ШЛ на много високо техническо ниво. Това не е най-лесното начинание, но никога в живота си не съм искал лесните неща. Винаги си поставям цели, които са трудни за осъществяване”, завърши Ралф Хазенхютл .