Бившият вече мениджър на Лийдс – Хави Грасия, сподели своето мнение, след като бе уволнен от мениджърския пост на тима. Испанецът не отстранен след серия от седем мача без победа, в които йоркшърци записаха ти поражения от Фулъм, Борнемут и Ливърпул.

Хави Грасия бе наследен от опитния Сам Алърдайс, който ще води отбора в последните четири мача от сезона и основната цел пред него ще бъде за спаси тима от изпадане.

„Благодарен съм за възможността и съм горд от отбора, играчите и треньорския щаб. Така искам да резюмирам моето време в Лийдс. Щеше ми се да го направя в друг момент, но обстоятелствата се промениха”, написа испанецът.

„Пристигнахме, подписвайки кратък тримесечен договор. Направихме го, защото вярвахме в този отбор. Взехме под внимание нашите шансове и имахме увереност. Знаехме, че е възможно. Не говорим за чудеса, а за ефективен резултат от добре свършена работа и процес на подобрение”, каза още Грасия.

„Ние поехме отбора на 19-то място след серия от десет мача без победа. Днес, след 11 мача под наше ръководство и оставащи още четири мача от първенството, отборът е извън зоната на изпадащите и с добър шанс за постигане на целта”, сподели още испанецът.