Бившият наставник на Уотфорд Хави Грасия, заяви, че е бил изненадан от неочакваното и рязко, по неговите думи, решение да бъде уволнен в събота. „Стършелите“ назначиха друг бивш техен наставник – Кике Санчес Флорес, който води тима през сезон 2015/2016. Уотфорд успя да вземе само една точка от четири срещи в Премиър Лийг този сезон. Грасия напуска тима от „Викаридж Роуд“ след само една победа в последните 10 мача в лигата, серия започнала през април. Той успя да класира тима на рекордното за тях 11-то място в първенството и игра финал за ФА Къп срещу Манчестър Сити през миналия сезон.

„След неочакваното прекратяване на договорът ми след само четири мача, искам да изразя изненадата си от решението на ръководството, след като успях да класирам отбора на рекордно място за тях в историята на клуба“, започна Грасия.

„Уважавам тяхното решение и искам да благодаря за отличната връзка, която имах с Джино Поцо и Филипо Джиради, и това няма да се промени, въпреки моето уволнение“, добави испанецът.

„Благодарен съм на клуба за възможността да водя този страхотен клуб във Висшата лига, това беше невероятно преживяване, с много специални моменти като финалът за ФА Къп“.

 „Искам да благодаря на всеки един човек, който работи за клуба и направи всеки мой ден там лесен. Моята благодарност и любов към клуба ще бъде вечна“.

„И последно, искам да благодаря на феновете, че ме подкрепяха от първия до последния ми ден. Винаги ще желая на феновете и футболистите всичко най-добро“, завърши 49-годишният специалист.

Грасия напуска клуба по-малко от година, след като подписа нов договор за четири сезона и половина с клуба от „Викаридж Роуд“.