Нападателят Кай Хавертц поднови тренировки със съотборниците си от Челси след отрицателен тест за КОВИД-19, съобщи мениджърът на отбора Томас Тухел.

От лагера на лондончани обявиха преди вчерашния мач с Евертън от Висшата лига (1:1), че Ромелу Лукаку, Тимо Вернер, Калъм Хъдсън-Одой и възстановяващият се от контузия Бен Чилуел са заразени с коронавирус, а Хавертц пропусна мача, тъй като не се чувства добре.

"Няма нови положителни проби, но лотарията започва отново утре сутринта или следобеда. Доволни сме поне, че Кай даде няколко отрицателни теста, така че успя да се върне на тренировъчния терен. Оставих го извън състава за предишния мач, защото не се чувстваше добре и мислехме, че е напълно възможно и той да е с положителна проба", обясни Тухел преди гостуването на Уулвърхямптън в неделя.

"Матео Ковачич също поднови занимания, но Жоржиньо и Рубен Лофтъс-Чийк са под въпрос заради болки. Не знам дали те ще могат да играят в неделя", добави германският спец.

Двубоят на "Молиню" е един от едва петте, които останаха в програмата за 18-ия кръг на първенството, след като останалите пет срещи бяха отложени заради множество положителни проби за КОВИД-19 в няколко клуба от английския елит.