В Нюкасъл имат поводи за радост и оптимизъм. След разгромната победа при гостуването на Шефилд Юнайтед с 8:0 „свраките“ изравниха рекорда си за най-голяма победа във Lисшата лига.

Интересното е, че Нюкасъл вече има две победи с 8:0 и срещу двата отбора от Шефилд. През 1999 година Уензди е разгромен с 8 гола разлика, а 24 години по-късно и Шефилд Юнайтед получава от същото. Точно тези два успеха са най-разгромните за „джордитата“ в историята им в английския футбол, а след страхотното представяне срещу „остриетата“ Еди Хау не спести похвалите по адрес на своите футболисти.

„Мисля, че се представихме много добре и изиграхме чудесен мач. Доволен съм, че подходихме максимално сериозно към двубоя и момчетата просто свършиха работата си. Смятам, че Антъни Гордън изигра най-силния си мач за Нюкасъл и единствено съжалявам, че той не получи почивка, тъй като имахме такъв план. Контузията на Харви обаче промени ситуацията, но Гордън отново се включи по най-добрия начин и съм много доволен от него. Не зная дали това бе най-доброто ни представяне от началото на сезона, но е хубаво, че изпращаме една позитивна седмица, която определено бе доста тежка за нас“, каза Хау.