Изпратихме един от най-драматичните сезони в английската Висша лига. И в последния ден от сезона, драмата бе до самия край, а по всички етажи на класирането нещата се решиха в последните секунди. На върха, в битката за оцеляване и борбата за топ 4, нищо не беше ясно до последния кръг от кампанията. Футболните фенове се насладиха на един страхотен сезон и с нетърпение ще очакват следващия.

Един от отборите, който направи най-сериозен прогрес през последните месеци безспорно е съставът на Нюкасъл и амбициите на „свраките“ за следващия сезон със сигурност са големи. Дори в последния кръг от Висшата лига, „джордитата“ отново бяха на ниво и макар че отдавна свършиха своята работа - да оцелеят в английския елит, Хау и компания завършиха по най-добрия начин сезона с победа срещу борещия се за оцеляване Бърнли.

Разбира се, победата на Нюкасъл бе добре дошла за Лийдс, които от своя страна също успяха да свършат своята работа при гостуването си на Брентфорд, и по изключително драматичен начин запазиха мястото си във Висшата лига след един много труден сезон.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

От своя страна, Нюкасъл завършва на 11-о място кампанията, а Хау заслужава само суперлативи за отличната работа, която свърши. Мениджърът, който остана скромен и след последния кръг, сподели на какво се дължат успехите на Нюкасъл през последните месеци и даде своята оценка за сезона.

„Мисля, че свършихме чудесна работа, всички заедно го направихме и можем да бъдем доволни. Когато поех клуба, ситуацията бе изключително тежка, но с общи усилия сега сме там, където заслужихме. Всички имат заслуга за тоталния обрат на нашия сезон - играчите, собствениците и феновете, всеки който работи отдадено за този клуб. Колективът е в основата на всичко, а в отбора има невероятни характери и истински лидери. Можем само да се радваме за случилото се, защото едва ли някой си мислеше, че нещата ще завършат толкова добре. Ще мислим за следващия сезон, но нека първо се отдадем на малко почивка, всички бяха невероятни и искам да им благодаря. Щастлив съм да водя толкова голям клуб“, сподели Хау.