„Отчаяно искаме да оставим мача с Лутън зад гърба ни“. Това заяви мениджърът на Нюкасъл Еди Хау на пресконференция преди домакинството на Нотингам Форест на Боксинг Дей. През уикенда "свраките" отстъпиха на новаците от Лутън с 0:1 като гости и ще искат да се реабилитират пред собствена публика срещу Нотингам, който загуби драматично от Борнемут с 2:3 у дома в дебюта на новия мениджър Нуно Ешпирито Санто.

"Да, отчаяно искаме да оставим този мач зад гърба ни. Чака ни пореден труден мач - няма лесни двубои във Висшата лига, колкото и да е клиширано. Когато и да играеш срещу отбор с нов мениджър, винаги е интересно, защото вероятно ще има промени в тактическата постройка. Мисля, че всеки сезон даден отбор има трудности. Сега се намираме в различен период, сгъстен цикъл от срещи, нуждаем се от постоянство в резултатите. Представянията ни извън дома не са най-добрите, определено, така че ни чака работа. Играчите имат силен манталитет и дух", започна Хау.

"Без значение как влизаме в следващия месец, ние сме способни да победим всеки, когато играем най-добрия си футбол. Сега обаче сме изцяло концентрирани върху Нотингам Форест. Трябва да се възстановим за този двубой - срещу Лутън просто не бяхме достатъчно добри. Мачовете в празничния период са винаги специални, винаги съм обичал атмосферата на тях. Със сигурност искаме да останем силни по отношение на домакинската ни форма. Трябва да покажем първо правилно отношение. Със сигурност трябва да се справяме по-добре при гостуванията, за да се отблагодарим за подкрепата на привържениците", добави още наставникът на "джордитата".