Челси инвестира сериозно през последните два трансферни прозореца, като около 600 милиона паунда бяха пръснати за нови попълнения, но се очаква през лятото на 2023 г. да има още нови попълнения. Джими Флойд Хаселбайнк ​​смята, че водещите отбори в първенството ще трябва да извадят 100 милиона паунда, за да привлекат Хари Кейн, който сега е голмайсторът на Тотнъм за всички времена. Хаселбайнг не желае да се дават 124 милиона паунда за Жоао Феликс, който сега е под наем при "сините" от Атлетико Мадрид.

"Челси има нужда от нападател. Хари Кейн може да не иска да дойде, но Челси трябва да направи опит да го убеди се присъедини към тях. Може да каже не, но поне да опитат. Кейн ви гарантира голове, където и да отиде. Все още има шанс това да се случи. Ако Тотнъм не е в Шампионската лига и дори ако Челси не е в Шампионската лига, техните шансове са по-малки от "шпорите" да стигнат до челната четворка в този момент, но през следващите години Челси има по-голям шанс за спечелване на трофеи и участие в Шампионската лига. На Кейн му остават още две години от договора, така че те няма да са в състояние да поискат 100 милиона паунда, ще бъдат по-малко.

Жоао Феликс също не си заслужава обявената сума от 124 милиона паунда, която Атлетико Мадрид иска в този момент. Той може да стигне дотам, оценявам го като играч, но той не е играл много футбол, дори за Атлетико Мадрид. Това също означава, че те не го оценяват, така че не могат да искат тази сума за него", сподели Хаселбайнк.

Челси ще трябва да продаде редица играчи, преди да привлече още, след като сериозно подсили редиците на "Стамфорд Бридж" и има предположения, че хора като Кристиан Пулишич, Хаким Зиеш и Ромелу Лукаку могат да бъдат част от лятната чистка.