Капитанът на Англия и Тотнъм Хари Кейн обедини сили с бившия си тим Лейтън Ориент, като нападателят ще спонсорира екипите на отбора през следващия сезон и в същото време ще дари средства на три благородни каузи.

26-годишният англичанин направи дебют с екипа на Лейтън Ориент през 2011 година. Фланелките на тима ще са с послание към работещите на първа линия по време на пандемията от коронавирус.

Благотворителните организации за психично здраве Mind и детския хоспис „Haven House” ще намерят място на фланелките на Лейтън Ориент, което е част от сделката.

Хари Кейн се присъедини в клуба, когато бе на 17 години, след като бе отдаден под наем от Тотнъм. Тогава той реализира пет гола в 18 мача, преди да се завърне при „шпорите“.

От Лейтън Ориент обявиха, че 10% от всяка продадена фланелка ще отидат за благородната кауза.

„Роден и възпитан съм само на няколко километра от стадиона на Ориент и съм наистина щастлив, че имам възможността да се върна в клуба, който ми даде първия професионален старт. Също така ми дава платформа да изкажа благодарностите си към героите и благотворителните организации, които предоставят грижи и подкрепа през тези трудни времена“, каза Хари Кейн.