Звездата на Тотнъм Хари Кейн може да се завърне към тренировки с клуба за първи път в петък, ако даде отрицателен тест за коронавирус, което ще сложи край на неговия периода на изолация, пише "Sky Sports".

Кейн беше отседнал в тренировъчния хотел на „шпорите“ миналата събота, след като се върна във Великобритания от почивката си на Бахамите. Той трябваше обаче да остане изолиран и може да се върне към тренировки само два дни преди първия мач на лондончани от новия сезон във Висшата лига, който е срещу шампиона Манчестър Сити в неделя на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Това поставя под сериозно съмнение участието му в двубоя.

Първоначално се очакваше Кейн да се върне в тима още на 2 август, но вместо това пристигна пет дни по-късно. Капитанът на Англия отрече, че е отказал да се яви за тренировки, а вместо това настоя, че закъснението му е било планирано.

По-рано Кейн изрази публичното желанието си да напусне „шпорите“, а мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди интереса си към нападателя. Въпреки това, на Кейн му остават три години от шестгодишния му договор с Тотнъм, а президентът на клуба Даниел Леви даде ясно да се разбере, че не иска да продава своя най-добър играч това лято.

Манчестър Сити изпрати оферта от 100 милиона паунда за Кейн по-рано по време на трансферния прозорец, която обаче беше отхвърлена от Леви и Тотнъм.

През тази седмица новият мениджър на Тотнъм Нуно Еспирито Санто е разговарял за първи път с Кейн след назначението си. Португалецът обаче все още не е разкрил какво са си казали двамата.