Отборът на Тотнъм постигна много ценна, но и много трудна победа в домакинството си на Уулвърхемптън. Лондонският тим пречупи с минималното 1:0 съпротивата на „вълците“ с гол на Хари Кейн през втората част. По този начин „шпорите“ събраха 7 точки от три двубоя и поне временно ще са на върха във Висшата лига. Гостите, които си тръгнаха с празни ръце от "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" пък имат едва точка от три мача, въпреки добрите впечатления, които и днес оставиха.

Първото полувреме не протече по най-добрия начин за лондончани. „Вълците“ бяха доста солидни в защита, а атаките им често завършваха с удари. На няколко пъти Матеуш Нунеш и Рубен Невеш опитаха късмета си от дистанция, но не сполучиха.

Гонзало Гедеш също имаше шанс да открие, но и той като сънародниците си не намери рамките на пазената от Лорис врата. Друг португалец – Даниел Поденс, стреля опасно от 12-13 метра към края на полувремето, но ударът му бе блокиран от бранител в бяло.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

„Шпорите“ отправиха първия си удар в двубоя едва в 45-ата минута.Той бе дело на капитана Хари Кейн. Английският таран стреля с глава, но нямаше особено много сила в изстрела му и Жозе Са отрази в корнер.

С началото на втората част, момчетата на Антонио Конте излязоха с далеч по-различна нагласа. Още в първите минути пак Кейн бе главно действащо лице на терена. Той се отскубна от Джони Отто и стреля с глава при едно центриране отдясно, но удари напречната греда.

Само няколко минути по-късно, при третия си опит с глава Хари Кейн успя да открие резултата. Перишич центрира от корнер, а №10 от състава на Тотнъм бе безпогрешен от няколко метра.

До края на двубоя воденият от Бруно Лаже тим имаше няколко опита за по-масирана офанзива, но нищо от това не се изрази в чисто голово положение. В самия край на мача резервата Ричарлисон можеше да удвои, но мерникът му изневери.