Капитанът на Норич Грант Ханли заяви, че преходът от това да бъдат аутсайдери във Висшата лига до ролята на претендент в Чемпиъншип ще бъде предизвикателство, за което клубът трябва незабавно да се подготви в опит да се върне обратно във висшия футболен ешелон на Англия.

„Канарчетата“ станаха първият отбор от Висшата лига, който изпадна през този сезон след поражение от Уест Хем с 0:4 миналата седмица, слагайки край на участието си в Премиършип една кампанията след завръщането. Тимът е на дъното на таблицата с едва пет победи в първенството и 28-годишният Ханли призова клуба да покаже твърдост и отговорност във второто ниво на английския футбол през следващия сезон.

„Трудно е да преминеш от ролята на аутсайдери и слабите резултати всяка седмица до връщането на напрежението и очакването на положителни такива. Трябва да започнем сега подготовка за догодина. Играчите трябва да си спомнят, че дължат на клуба толкова много за предоставения шанс да играят на тази сцена, така че сега става въпрос за показването на гордост и характер за привържениците, за да им покажат, че ги е грижа за тях“, каза той за клубния сайт. Контузиите ограничиха Ханли до 15 мача във Висшата лига през сезона и бранителят се надява, че ще получи повече шансове да помогне на отбора си.

„Операцията мина успешно, така че съм щастлив от това. Трябва да съм внимателен през следващите няколко седмици. Бих искал да се надявам, че ще се завърна за началото на следващия сезон“, добави още централният защитник.