Положителното настроение в съблекалнята на Ливърпул бе ключов компонент в невероятния сезон 2018/19 за отбора. Тимът на Юрген Клоп триумфира в Шампионската лига за шести път в историята и бе ужасяващо близо да вземе титлата в Англия в запомняща се битка с манчестър Сити за трофея.

Полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн призна, че се е обзаложил с един от съотборниците си на бас, който дълго време ще го „вижда”. Халфът, който се завърна след много тежка травма в края на сезона, разкри как се е обзаложил с Андрю Робъртсън да сложи негова фланелка в спалнята си до тази на супезвездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси.

Залогът е бил, че Окслейд-Чембърлейн е дал аванс от 10 асистенции за сезона за Робъртстън, който финишира с… една повече – 11.

„Имах сделка с него за асистенциите му”, сподели халфът пред интервю за клубния сайт.

„Басът беше, че ако стигне 10 асистенции той, то аз ще сложа в рамка негова фланелка до тази на Лео Меси. Имам проблем, момчета – това не е нещо, което искате да ви виси на стената”, продължи сред смях Чембърлейн.

След като пропусна целия минал сезон, Окслейд-Чембърлейн продължава подготовката за предстоящата кампания. Бившият халф на Арсенал тренира с помощта на Ники Холендър – бележит кондиционен треньор, който се опитва да му подобри кондиционното състояние. Той работи заедно с футболиста на Саутхемптън Нейтън Редмънд и асът на Борнемут Джош Кинг.

Окслейд-Чембърлейн и Ливърпул ще се подготвят в САЩ през юли, като отвъд Океана ще изиграят приятелски срещи с Борусия Дортмунд, Севиля и Спортинг Лисабон.