Халфът на Челси Матео Ковачич изрази задоволство от завръщането на чело на тима на Франк Лампард. Легендата на “сините” изненадващо бе назначен за временен мениджър след уволнението на Греъм Потър в началото на седмицата. Лондончани правят много слаб сезон и се намират в долната половина на таблицата, макар че в последните два трансферни прозореца бяха похарчени над 500 милиона паунда за нови играчи.

“Познаваме го, той беше наш треньор, така че това е добра новина. Той се завръща, за да внесе промяна в сезона, защото до момента нещата не се развиват добре, трябва да сме честни. В крайна сметка е по-лесно да бъде уволнен треньора, а не 30 играчи, но от нас зависи и трябва да се справим по-добре. Трябва да благодарим на Потър, който свърши добра работа, но за него бе трудно с толкова много промени,” заяви бившият полузащитник.

Хърватският халф потвърди, че Лампард се е срещнал с играчите и е обяснил какво ще иска от тях до края на сезона.

“Имахме кратка среща и той ни обясни какво иска, какво очаква му за остатъка от сезон. Имаме възможност да се изкачим нагоре в таблицата, а освен това ни очакват два страхотни сблъсъка с Реал Мадрид, така че имаме възможност да завършим сезона по-добре и ще я използваме. Лампард дойде с ясна представа какво очаква от нас, но все още е минал само един ден, ще видим какво ще иска от нас на терена,” заяви Ковачич.