Полузащитникът Н'Голо Канте е на ръба да подпише нов тригодишен договор с Челси. Френският национал предизвика интереса на топ европейски клубове, включително на Барселона и Пари Сен Жермен, след като настоящият му контракт изтича през лятото, но се смята, че преговорите със „сините“ са в доста напреднала фаза през последните няколко дни.

Канте, който беше контузен през по-голямата част от този сезон и пропусна световното първенство в Катар, се завърна към тренировките на Челси и се надява отново да бъде на терена през следващия месец.

31-годишният футболист беше важна част от Челси, откакто пристигна от Лестър Сити през 2016-а година, като помогна на „сините“ да спечелят титлата във Висшата лига и трофея от Шампионската лига по време на седемгодишния си престой на „Стамфорд Бридж“ досега.

Съобщава се, че Челси е оптимист, че световният шампион от 2018-а година ще подпише нов договор преди края на сезона. Foot Mercato твърди, че халфът е готов да подпише нов контраст до края на сезон 2025/2026.

Мениджърът Греъм Потър, който е под натиск след поредицата от разочароващи резултати, а в последния си мач отстъпи на градския си съперник Тотнъм с 0:2, би могъл да искал да използва дуото Енцо Фернандес и Канте заедно в центъра на терена.

Според италианския журналист - Фабрицио Романо, Канте иска да остане в западен Лондон заради „любовта си към клуба“. Романо съобщи наскорои, че положителните му чувства към Челси са ключов фактор в преговорите.