Новото попълнение на Манчестър Сити - Йошко Гвардиол, се изказа много ласкаво за Манчестър Сити и треньора Пеп Гуардиола след представянето си. 21-годишният хърватски национал бе привлечен от РБ Лайпциг срещу рекордните за защитник 90 млн. евро. Договор с "Етихад" миналия месец подписа и сънародникът му Матео Ковачич.

„Винаги съм мечтал някой ден да играя в Англия. Да отида в Манчестър Сити след такъв сезон е истинска чест за мен. Всеки, който е гледал играта на отбора през миналия сезон, знае, че това е най-добрият отбор в света. Требълът казва всичко. Трансферът ми в Ман Сити е нещо много специално за мен и семейството ми.

Възможността да работя с Пеп Гуардиола също е невероятна. Знам, че все още не съм достигнал съвършенството. И съм сигурен, че под ръководството на най-добрия треньор във футбола, играта ми ще напредне“, каза защитникът.
 
Гвардиол записа 87 двубоя за РБ Лайпциг, в които вкара пет гола. Има 21 мача за Хърватия, като бе част от отбора, който стана трети на Световното първенство през 2022 г. в Катар.