Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че неговият асистент Микел Артета е в преговори с Арсенал, но ще пътува с „гражданите” за гостуването на Оксфорд Юнайтед от Карабао Къп в сряда вечер. Артета е бил част от тренировката на Сити във вторник и е част все още от треньорския щаб на тима.

„Артета е невероятен човек със страхотна работна етика. Това е причината да бъде с нас. Той преговоря с Арсенал, но не знам какво ще стане. Сега той е с нас и е наясно какво искаме ние, но решението си е негово”, коментира Пеп.

Sky Sports News съобщава, че преговорите са в сериозен напредък, като следва Артета да реши бъдещето си съвсем скоро. Пеп бе запитан дали е наясно за срещата на шефове от Арсенал в ранните часове на понеделник с Артета и каза: „Да, наясно съм. Той е възрастен човек и знае какво да направи. Винаги е бил честен с мен. Точно затова е част от нашия щаб и е тук. Когато получим някакви новини, ще разберем, а и вие ще разберете. Сега е тук и утре ще пътува с тима ни за мача с Оксфорд”, завърши Гуардиола.