Хосеп Гуардиола не смята, че загубата на Ливърпул от Барселона в Шампионската лига ще повлияе на отбора да продължи борбата за титлата в Англия през тази година. Мърсисайдци допуснаха загуба с 0:3 от Барса на „Камп Ноу” в първия мач от полуфиналите, като реваншът за тима на Юрген Клоп ще бъде повече от труден.

Бившият наставник на Барселона не вярва, че поражението на Ливърпул ще ги изхвърли и психически от борбата за титлата: „Не смятам, че това ще стане. Мисля, че изиграха невероятен мач, и двата отбора изиграха невероятен мач”, коментира Пеп Гуардиола.

„Ливърпул бе впечатляващ в целия сезон, а аз се наслаждавам да ги гледам. Разбира се, че следващият им опонент – Нюкасъл, няма да е лек мач, както и Лестър Сити за нас, така че се подготвяме умно и правилно за това какво ни предстои”, коментира Пеп.

Лионел Меси бе точен на дваж срещу Ливърпул, като вторият му гол бе №600 за Барселона в кариерата му, а Пеп бе запитан дали той е направил разликата: „Да”, бе краткият отговор на Гуардиола.

„Същевременно Барселона се защитаваше много добре. Те победиха невероятен отбор на Ливърпул, който трябва да е горд с направеното в Каталуния. Играха на може би най-трудният стадион в света при гостувания и показаха голям кураж и смелост”, коментира Гуардиола.