Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола се пошегува, че халфът на „гражданите“ Калвин Филипс вече е много „секси“. Испанецът направи това, коментирайки физическата форма на английския национал, който имаше доста проблеми от началото на сезона.

Филипс не игра в двубоя с Ливърпул преди седмица, като тогава Гуардиола обясни, е причината за това не е контузия, а наднорменото тегло, с което Филипс се е завърнал след Световното първенство в Катар. Седмица по-късно обаче явно този проблем вече не стои пред полузащитника.

„Сега той е с перфектно тяло, толкова е секси. Ще видим за уикенда. Той беше аут през първата част от сезона заради операцията на рамото. Направи всички, за да отиде на Световното. Сега не става дума само за формата, а и за това да разбере какво искаме да прави, как да се движи и т.н. Това трябва да стане възможно най-бързо, защото Родри не може да играе във всички мачове. Аз съм щастлив, че вчера например Калвин тренира много добре. Рано или късно той ще играе“, коментира Гуардиола след вчерашната победа на Лийдс.