Блестящата кариера на Серхио Агуеро в Манчестър Сити навлезе в последните си седмици, но 32-годишният нападател даде поредното си доказателство колко много ще липсва в събота. Травми, заболявания и предпочитанията на мениджъра Хосеп Гуардиола към състав, в който няма традиционен нападател, ограничиха максимално участията на Агуеро в мачовете на Сити в неговия последен сезон, който е край на една 10-годишна история.

Но след нулево равенство преди почивката, Агуеро напомни за класата си в началото на второто полувреме, за да даде старт на тима си срещу Кристъл Палас. А голът му в 57-ата минута даде началото на успеха с 2:0 за Сити, който е на ръба та петата си титла във Висшата лига. Агуеро беше супер-важна част от първите четири спечелени титли в английската Висша лига, докато за петата имаше епизодична роля. Но въпреки това, продължава да е играч, който предизвиква интереса по целия свят.

Гуардиола отбеляза неговата значима роля, а също така и беше щедър в похвалите си за водещия голмайстор на Сити за всички времена, който след днешния си спектакъл има за клуба до 182 гола в 273 участия.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Какъв гол само! Какво движение, какъв играч! И какъв човек! Доволни сме, че се завърна в игра. Ще се радваме на последните си мачове с него. Той показа с гола си какъв е! Обичам го много като личност", заяви Гуардиола.

"Той е невероятен човек. Не успяхме да го използваме много пъти, но може би го върнахме в точното време на терена. А и той самият знае, че има специалната класа, която не се проявява в много футболисти", каза още бившият мениджър на Барселона и Байерн Мюнхен.

Това беше 11-а поредна победа за Сити през сезона във Висшата лига, която макар и твърде лесна, им отне почти час за първия гол. Но пък атакуващият стил им се отплати лесно за второто попадение, което падна секунди след гола на Агуеро.

Ако Манчестър Юнайтед загуби срещу Ливърпул в неделя, то шампионската титла вече ще пътува към тяхната витрина. Ако Червените дяволи победитят, то поне още две точки трябва да бъдат спечелени от Гражданите в следващите два мача.

"Утре, разбира се, че ще гледам мача на Манчестър Юнайтед. Но всичко е в нашите ръце- имаме четири мача пред себе си, трябва ни една победа и ще бъдем шампиони. Наистина съм впечатлен по начина, по който вървим към трофея в Премиършип. Съвсем близо сме, доволен е специалистът.