Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е щастлив, че за седма поредна година неговият отбор достига до четвъртфиналите в Шампионска  лига. Актуалният носител на трофея в турнира Сити елиминира ФК Копенхаген след две победи с по 3:1 на осминафиналите.

"Беше трудно да атакуваме Копенхаген, защото те са добре организирани, играят с четирима или петима отзад. Но ние сме отбор, който вярва, че може да спечели. Конкурираме се с Реал Мадрид и Байерн. Не знаем с кого ще се срещнем следващия път, ще изчакаме и ще видим. Важното е, че седем поредни години достигаме до четвъртфиналите“, каза Гуардиола.

Треньорът направи седем промени в своя отбор в сравнение с победата срещу градския съперник Манчестър Юнайтед с 3:1 миналата неделя и преди дербито с лидера Ливърпул този уикенд.

"Днес имахме нужда от енергия, свежи крака. Знам колко уморени, изтощени бяха някои от играчите ми днес... Играем в неделя. Така че имам нужда от свежи крака", каза Гуардиола.

Сити е на точка зад Ливърпул и точка пред Арсенал след 27 мача в лигата в напрегната битка за титлата. Те продължават и за Купата на Англия с четвъртфинал срещу Нюкасъл Юнайтед на 16 март.

"За да бъдем част от битката за трофеите, имаме нужда от всички. Невероятно щастливи сме, че все още сме във всички състезания", каза Гуардиола./БТА