Манчестър Сити се завърна в игра в събота с победа с 2:0 над Жирона в приятелска среща. Сега "гражданите" ще се изправят срещу Ливърпул в четвъртък във важен сблъсък за Купата на Лигата. Пеп Гуардиола няма да разполага с много опции за мача, тъй като 14 от неговите играчи все още не са се върнали към тренировки след участието си на Световното първенство през 2022 г. Мениджърът ясно изрази недоволството си от ситуацията, когато беше попитан какво мисли.

"В момента имаме четирима или петима играчи, и ще трябва да изчакаме, и да видим как и кога ще се върнат другите", каза той пред уебсайта на клуба. Просто нямаме играчи, защото големите мозъци на футбола решиха този график и ще играем срещу Ливърпул. Някои футболисти се завръщат сега и през следващите няколко дни и стъпка по стъпка те ще се присъединят отново към своите съотборници тук", заяви специалистът.

Гуардиола може да е без множество титулярни играчи, но ще има свеж голмайстор Ерлинг Халанд, тъй като той не участва на Мондиала в Катар. Риад Марез, Кевин де Бройне и Илкай Гюндоган играга срещу Жирона и биха могли да се изправят срещу мърсисайдци, докато Гуардиола ще трябва да използва цялата дълбочина на състава си и може да даде известно време за игра на обещаващи младежи като Коул Палмър, Серхио Гомес и Рико Люис.