Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че успехът на "гражданите" в последните десет години не се дължи само на парите, а и на много вложен труд. В последните дни шампионите на Англия са обект на критика след изнесената информация от германското издание Шпигел, според която ръководството на Сити е заобикаляло правилата за Финансов феърплей.

"В последните десет години хората говорят, че успехът на този клуб се дължи само на парите. За да достигнеш определено ниво и да го поддържаш имаш нужда от време, но и пари. Това е нормално. Разбира се, както и в много други клубове по света, има много пари. Но това е един невероятен клуб, в който работят невероятни хора", сподели Гуардиола. 

"Всичко тук е професионално и ръководството се опитва да прави нещата по правилния начин. Добрите отбори трябва да харчат пари, за да купуват добри играчи. Всички идеи които имаме, не можем да реализираме без добри футболисти", добави той. 

"Ние трябва да приемем приказките на хората, че успехът ни се дължи само на пари, но моята гледна точка е съвсем различна - ние работим много", каза още Хосеп Гуардиола.

Гуардиола: Мачът с Шахтьор е като финал