Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, омаловажи значението на победата над Шефилд Юнайтед с 2:0, въпреки че с нея тимът увеличи натиска върху лидера във временното класиране Ливърпул. „Гражданите“ вече са само с 2 точки по-малко от „мърсисайдци“ в края на месец, в който изиграха девет срещи, включително две в Саудитска Арабия за Световното клубно първенство.

„Това, което сме направили в миналото, не значи, че ще се случи и в бъдеще. В момента бъдещето е да отпразнуваме Нова година, имаме три дни почивка и след това ни предстои двубой с Хъдърсфийлд. Не гледаме по-далеч от това“, коментира Гуардиола.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

„С изключение на два или три мача, ние бяхме по-добри от съперниците си и не можахме да постигнем резултатите, които искахме. Но това е бизнес, а мачовете трябва да се печелят. Днес го направихме и съм много доволен за момчетата, тъй като месецът бе много напрегнат“, каза още испанският специалист.

„Срещу Шефилд Юнайтед се справихме, но на почивката не казах и една дума за тактика. Взех един стол и казах на момчетата, че трябва да играят с усмивка на лице и да се наслаждават на това, което правят. Първите 15 минути на второто полувреме, бяха най-добрите ни в мача“, добави Пеп Гуардиола, който похвали и Джак Грийлиш за отношението му след трудните моменти, последвали обира в къщата му преди няколко дни.

„Позицията, в която се намираме е повече от добра. Ще губим и други мачове, но същото се отнася и за Ливърпул. Ние ще се опитаме да загубим по-малко“, завърши мениджърът на Манчестър Сити.