Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че неговият тим е много близо до това да триумфира с титлата във Висшата лига. След впечатляващото си представяне до момента през сезона „гражданите“ са убедителен лидер в класирането, с преднина от 16 точки пред втория Манчестър Юнайтед. Въпреки сериозния аванс в подреждането, Гуардиола все пак предупреди своите играчи да останат концентрирани и да не празнуват предварително първото място.
 
„Близо сме, няма как да го отречем. Но все още нищо още не е приключило и затова не можем да си позволим никакво отпускане. Най-важното нещо е, че всичко е в нашите ръце и ние определяме съдбата си“, заяви испанският наставник пред Sky Sports.
 
За да си гарантират титлата предсрочно „гражданите“ трябва да запишат пет победи в последните си десет мача. В следващия кръг играчите на Пеп Гуардиола приемат на своя „Етихад“ настоящия шампион Челси. „Към момента те все още са актуалните шампиони, като нашата цел е да им отнемем короната“, допълни още специалистът.