Манчестър Сити започна по великолепен начин защитата на титлата си в Премиършип с победа над Арсенал с 2:0. Макар резултатът да не беше толкова изразителен, надмощието на "гражданите" беше впечатляващо. Но според мениджъра им Хосеп Гуардиола, те има още накъде да израстват в представянето си. 

"На всички е ясно, че нашето средно ниво е доста високо. Миналия сезон видяхте, че започнаха да ни се получават нещата, които опитвахме да постигнем през кампанията преди това. Но чувството ми е, че имаме още накъде да се развиваме и подобряваме."

"Ето, постоянно вкарваме някои имена в състава и трябва сработка между всички. Все още не сме чак толкова добри, че да знаем какво точно можем да направим във всеки един момент на терена. Но като оставим настрана тези дребни детайли, няма как да не съм доволен от показаното срещу Арсенал."

"Не знам дали има някой, който да дръзне и да каже, че да започнеш с гостуване на Арсенал е лесна задача. Те са с нов треньор за първи път от над 20 години, собствениците стоят зад проекта и вярват на Унай Емери. Така че не е лесна задача."

"Така че победата в този мач е повече от задоволителна за мен, момчетата заслужават само комплименти за представянето си. Преди всеки мач ги питам дали са гладни за успехи и те ми казват - да. Това си проличава само на терена и днес те показаха, че са гладни за успехи", заяви Гуардиола след мача.