Хосеп Гуардиола е обнадежден от факта, че Фернандиньо би подписал нов договор с тима на Манчестър Сити. Опитният бразилски халф, който играе като централен бранител през сезона, е с изтичащ контракт с актуалния шампион на Англия. 34-годишният Фернандиньо пристигна на „Етихад” през 2013-а година от украинския гранд Шахтьор Донецк.

„Разбира се, че желая той да остане при нас и вярвам, че ще подпише нов договор. Нашата работа в последните три години и половина е великолепна”, призна Пеп.

„Фернандиньо е напълно наясно с идеята ни за футбол и го показва с игрите си. Той е един от най-фамозните играчи в клубната история на Ман Сити”.

Фернандиньо заигра в отбраната на „гражданите” след отказването на Венсан Компания, както и при последвалите травми на Аймерик Лапорт и Джон Стоунс. Николас Отаменди също пропусна част от мачовете, като това направи бразилеца избор №1 за позицията. Лапорт, който е аут от август насам, се очаква скоро да се завърне, след като французинът е във финалния етап от своето възстановяване на травмата в коляното си. „Във вчерашния ден той за пръв път бе с отбора за 10 или 15 минути. Подобрява се и се чувства добре. Мисля, че следващата седмица ще е способен да направи пълна тренировка с тима. Не бива да забравяме, че отсъства четири месеца, а възстановяването му ще бъде дълъг процес, който е много важен за тази контузия”, призна Гуардиола.

Носителят на трофея – Ман Сити, посреща Порт Вейл в мач от третия кръг от турнира идната събота. Очаква се испанецът да направи няколко промени, след като предстои и полуфинален мач за Купата на Лигата срещу Манчестър Юнайтед през седмицата, но се очаква тимът за ФА Къп да е далеч по-солиден. „Не е невъзможно да спечелим два пъти Купата на Лигата, но фокусът ни е върху ФА Къп и първенството към този момент. Казвал съм го много пъти – всеки мач играем за победа и с нужната сериозност, така че ще сме отговорни. Играем у дома, където се чувстваме много добре и не е нужно да пътуваме – това ни дава известно предимство, но в елиминационен мач всичко може да се случи”, завърши Хосеп Гуардиола.