Защитникът на Манчестър Сити Рубен Диаш бе засипан с похвали от Пеп Гуардиола. Бранителят премина при "гражданите" преди три месеца, когато англичаните платиха 62 млн. паунда на Бенфика Лисабон. 
 
„Когато купувате играч, никога не знаете какво ще се случи, но този човек може да играе на всеки три дни. Той се възстановява изключително бързо, способностите му са невероятни. Освено това разбира играта и продължава да се учи. Всички сме впечатлени от начина, по който се грижи за тялото и ума си. 
 
В деня след мача, още в 8:30 часа сутринта вече е във фитнеса и работи по график. Храни се чудесно, живее с професията си в продължение на 24 часа, а е само на 23 години. Мога да ви уверя, че подписахме с невероятен играч за следващите шест години", обясни Гуардиола. 
 
През пролетта на миналата година Рубен Диаш сложи Кристиано Роналдо в малкия си джоб със 150 коремни преси за 45 секунди. Той направи това в отговор на предизвикателството на мегазвездата, който се похвали със 142 коремни преси от легнало положение.