Хосеп Гуардиола шеговито зави, че Гарет Бейл ще „стане фантастичен играч по голф“ след шокиращото си оттегляне от футбола. В понеделник иконата на Уелс спусна завесата пред изключителната си кариера, в която спечели пет титли в Шампионска лига и изведе страната си до първо Световно първенство от 64 години насам.

Оттогава заваляха почести към 33-годишния футболист, който игра за Саутхемптън, Тотнъм, Реал Мадрид и ФК Лос Анджелис.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Но докато Бейл вече мисли за живота след футбола, то Гуардиола подготвя Манчестър Сити за четвъртфиналния мач от Купата на лигата срещу Саутхемптън. Именно на пресконференцията преди мача той бе попитан дали някога е бил близо до подписването със звездата.

„Твърде скъпо“, пошегува се испанецът. „Бейл беше изключителен играч с фантастична кариера. Спечели много неща и игра толкова много за родината си. Сега ще стане отличен играч на голф“, продължи Гуардиола.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Преди години испанецът открито покани Бейл на турнир, а един от репортерите в залата попита дали тази оферта все още е валидна. „Той беше зает тогава. Но сега може би ще има време и ще го поканя отново“.

Бейл никога не е крил любовта си към този спорт и веднъж си навлече гнева на феновете на Реал,с лед като вдигна флаг, на който имаше надпис: „Голф, Уелс, Мадрид. В този ред“, след като страната му се класира на Евро 2020.